# SUPPLEMENTARY REGULATIONS

**UAE** National Race Days

26<sup>th</sup> - 27<sup>th</sup> January 2018 Entries Open on Publication

Entries Close: 16th January 2018



THE DUBAI AUTODROME MOTOR SPORTS CLUB (DAMC) and Dubai Autodrome, PO Box 57331, Dubai, UAE will organize and promote International/National status race events for cars (under ATC UAE permit number 2018 - 016 (Auto), 2018 - 018 (Intl.) and 2018 - 017 (Bikes) using the Dubai Autodrome) International Circuit on 26<sup>th</sup> – 27<sup>th</sup> January 2018.

The meeting will be held under the present International Sporting Code of the FIA, the relevant Championship Regulations, these Supplementary Regulations and any further written instructions that the organizers may issue for the event.

Direction & length of Circuit: Clockwise - International Circuit 4.29 kms

Provisional Program and Timings (To be confirmed in Final Instructions) Friday 26<sup>th</sup> January 2018 SIGN-ON

	31611-011			
	07:30 - 08:30	NGK Racing Series		
	07:30 - 08:45	Formula 4 UAE		
	07:30 - 09:00	TCR Middle East		
	07:30 - 09:30	Porsche GT Cup Challenge ME		
	07:30 - 09:45	Formula Gulf Academy		
PRACTICE/QUALIFYING/RACE				
	09:00 - 09:25	NGK Racing Series – Qualifying	20 mins	
	09:25 - 09:55	Formula 4 UAE Free Practice	30 mins	
	10:00 - 10:30	TCR Middle East Free Practice 1	30 mins	
	10:35 - 11:05	Porsche GT3 Cup Challenge ME Practice 1	30 mins	
	11:10 - 11:25	Formula Gulf Academy – Qualifying 1	15 mins	
	11:30 - Race 1	NGK Racing Series – Race 1	20 mins	
	12:10 - 12:30	Formula 4 UAE Qualifying	20 mins	
	Lunch	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·		
	13:15 - 13:45	TCR Middle East Free Practice 1	30 mins	
	13:50 - 14:20	Porsche GT3 Cup Challenge ME Qualifying 1	30 mins	
	14:25 - Race 2	Formula Gulf Academy – Race 1	12 Laps	
	15:00 - Race 3	Formula 4 UAE – Race 1	30 mins	
	15:55 - 16:25	TCR Middle East Free Qualifying	30 mins	
	16:30 - Race 4	Porsche GT Cup Challenge ME – Race 1	14 Laps	
	17:25 - Race 5	NGK Racing Series – Race 2	60 mins	
	Saturday 27th Jai		00 111113	
Sign-On				
	08:00 - 09:30	UAE Sportbike Championship		
	PRACTICE/QUALIFYIN			
	09:00 - 09:30		30 mins	
		Porsche GT3 Cup Challenge ME Practice 2 Formula 4 UAE – Race 1	30 mins	
	09:35 - Race 6			
	10:25 - 10:35	UAE Sportbike Championship Warm Up	10 mins	
	10:40 - 10:55	UAE Sportbike Championship Qualifying	15 mins	
	11:00 - Race 7	TCR Middle East – Race 1	30 mins	
	11:50 - 12:20	Porsche GT3 Cup Challenge ME – Qualifying 2	30 mins	
	12:25 - Race 8	UAE Sportbike Championship – Race 1	10 Laps	
	Lunch			
	13:20 - Race 9	Formula 4 UAE – Race 1	30 mins	
	14:10 - Race 10	Porsche GT3 Cup Challenge ME – Race 2	14 Laps	
	15:00 - 15:15	Formula Gulf Academy – Qualifying 1	15 mins	
	15:20 - Race 11	TCR Middle East – Race 1	30 mins	
	16:10 - Race 12	UAE Sportbike Championship – Race 2	10 Laps	
	16:45 - Race 13	Formula 4 UAE – Race 1	30 mins	
	17:30 - Race 14	Formula Gulf Academy – Race 2	12 Laps	

Please note start times from Race 2 onwards are provisional. Races may start ahead of schedule. Competitors need to be ready at least 15 mins prior to the start of your race.

# Entries

All Nat Status entries are considered provisional pending payment of entry fees (AED 2,050 including Testing or AED 1,750 Race Entry fee for Registered UAE Sportbike Championship competitors; AED 2,400 including Testing or AED 2,000 Race Entry fee for Non-Registered UAE Sportbike Championship Competitors in full; AED 3,500 including Testing or AED 3,200 Race Entry fee for Registered UAE Touring Car Championship competitors and NGK Racing Series Team Championship; AED 3,900 including Testing or AED 3,000 Race Entry fee for Unregistered UAE Touring Car Championship Competitors and NGK Racing Series)in full. Payment can be made via credit card, in cash or via cheque by coming to the Dubai Autodrome (Sunday – Thursday, 09:00 –17:00hrs)

Event A: Intl. Status Porsche GT3 Cup Challenge Middle East

Event B: Nat Status UAE Sport Bike Championship

Event C: Nat Status NGK Racing Series

Event D: Nat Status TCR Middle East Series

Event E: Nat Status Formula Gulf Academy Event F: Formula 4 UAE

## **Eligible Competitors**

All competitors in Events A, B, C, D, E & F must be holders of current, valid and relevant Race License from a recognized ASN. All competitors must have passed the appropriate Medical and meet any other requirements applicable to the event, its status and/or championship or race/event in question. In addition the competitors must have permission to compete from their license issuing ASN in accordance with Article 70 of the ISC of the FIA. Licenses, Medical Certificates and permissions will be examined at signing-on.

# **Entry Definitions**

Each entry will qualify the competitor for a listing in the official program of the sponsor/team name. This listing will be a maximum of six words and must contain no offensive or misleading statements. All other national restrictions on certain types of advertising must be respected. Close of Entries:

Entries close at 17:00hrs on 16th January 2018.

Late Entries MAYBE considered with a late entry fee of AED 500, subject to the Championship organizers written approval.

No entries whatsoever will be accepted after 17:00hrs, Thursday, 18th January 2018.

#### Awards

In accordance with the Championship Sporting Regulations.

#### Regulations

Flag signals will be given in accordance with Appendix H of the present Code

#### Organizing Committee

organizing committee.	
DA GENERAL MANAGER:	Faisal Al Sahlawi
RACE DIRECTOR:	Ellie Seman (Porsche GT3CCME)
CLERK OF THE COURSE:	Fraser Martin
DEPUTY CLERK OF THE COURSE:	Gordon Mellis
ASSISTANT CLERK OF THE COURSE:	Feleo Furtado
SECRETARY OF MEETING:	Naomi Mergulhao (DAMC)
ASSISTANT SECRETARY OF THE EVENT:	Amit Arora
STEWARDS OF THE MEETING:	Phiroze Jhaveri (ATCUAE)
	Michael London (DAMC)
	Richa Mergulhao (DAMC)
CHIEF TIMEKEEPER:	Abdullah Moothedath
CHIEF SCRUTINEER:	Terry Plant

## Acceptance and Refusal of Entries:

In accordance with the Sporting Regulations of the Championships (Article 2.1)

#### Results and Protests:

Provisional results will be published as soon as possible after each race. Protests should be made in accordance with the Articles 172, 173 and 174 of the present Code. The National Protest fee is AED1,500 with a bond of AED 10,000 and National Appeal Fee is AED 5,000. The International Protest fee is AED 8,000 and Appeal fee is Euro 6,000. All protest fees are to be made in cash only.

## Start Positions:

The specific format for the events and qualification for races will be set by Championship Regulations or be advised by the organizers in Final Instructions or an official event bulletin/briefing.

#### Scrutineering Etc:

All vehicles must comply with Vehicle. Formula and tire regulations. In accordance with Article 128 of the Code, all vehicles must have suitable and sufficient protection for the prevention of passage of flame between engine and drivers seat.

## Insurance

All competitors are insured in respect of Third Party Public liability during official testing, practice and racing. They are strongly advised to make their own arrangements with regard to personal accident/injury cover and cover for damage to their vehicles and those of other competitors taking part.

# Grids:

Should the entries of cars in each of the races on this event exceed 30; the organizing committee reserves the right to split the grid into two separate races on the grounds of safety.











